U bent hier:
  • home
  • Index voor inclusie
Index voor inclusie 3

Index voor inclusie, 3de editie, Nederlandse vertaling

Nieuw!

Ipass UC Leuven Limburg bracht i.s.m. Hogeschool Utrecht en AP Hogeschool Antwerpen de vertaling tot stand van de derde editie van de Index voor inclusie: werken aan leren en participeren op school (Tony Booth & Mel Ainscow, 2015).

Deze volledig herziene en uitgebreide editie voegt niet alleen indicatoren en vragen toe die richting geven aan het proces van inclusie op je school, zoals dat bij de invoering van het M-decreet kan vorm krijgen. Het biedt ook boeiende voorstellen voor een vakoverschrijdend curriculum dat duurzaam onderwijs en diversiteit met elkaar verbindt.

Met meer dan 80 indicatoren en een duizendtal vragen biedt de Index een onuitputtelijke bron van ideeën voor schoolteams. Zo bouw je jaar na jaar aan een duurzaam schoolplan en aan vernieuwende klaspraktijk voor meer inclusie. Ook het proces van de Index vind je terug in dit boek.   

Het boek telt 190 pagina's, en is uitgegeven in een ringband met stevige omslag.

Bestellen: stuur een mailtje naar annet.devroey@ucll.be en sara.goyvaerts@ucll.be  en vermeld hierin duidelijk je naam + adres. Wie het boek heeft aangekocht, krijgt bovendien binnenkort een usb-stick met het Index-materiaal voor intern gebruik op school.

Prijs: 45 € (zonder verzendingskosten) op rek.nr IBAN: BE20 7865 4858 1056 ; BIC: GKCCBEBB, met vermelding: Index + naam besteller. We leggen het boek voor je klaar van zodra we de betaling hebben ontvangen. Wie het boek graag thuis of op school bezorgd krijgt, voegt portkosten toe bij de betaling en de mededeling '+ verzending'.

Indien je meer informatie wenst en een introductie van de Index op school, dan kan dat op een studiedag, in het KITS project of in nascholing aan UCLL. Neem hiervoor contact op met annet.devroey@ucll.be.

Een instrument voor schoolontwikkeling

Werken aan een welkome school

Veel scholen zijn bereid om aan een meer inclusief beleid te werken, maar hoe begin je daaraan? Aan de hand van de Index voor inclusie (Booth & Ainscow, 2011) worden scholen begeleid om een inclusievere koers te gaan varen. Ipass helpt scholen graag bij dit traject.

De Index voor Inclusie (Booth & Ainscow, 2002; 2011) biedt scholen een praktisch hulpmiddel bij toenemende diversiteit, om het proces naar inclusief onderwijs te ondersteunen. De Index is wetenschappelijk onderbouwd en ...

lees meer

De Index voor inclusie in Leuven

Op 29 februari 2012 sprak Tony Booth, auteur van de Index, over het belang van inclusieve waarden op school, als keynote spreker op de KHLeuven studiedag 'Inclusief de middelbare school'. De ppt van deze lezing vind je hieronder.